Zangles in Utrecht

Ik geef zangles bij Ceres, een muziekschool in hartje Utrecht.
Aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Je kunt je aanmelden via Marjanka Sierevelt: info@versierdewereld.nl
Of via de website van muziekschool CERES.

U-pastegoed kan worden gebruikt bij deze lessen!

Hieronder vind je informatie over de diverse mogelijkheden:

Voor wie zijn de zanglessen:

  • Voor iedereen, jong (meestal vanaf groep 8) en oud, voor iedereen die het leuk vindt zijn/haar stem te ontwikkelen. Voor mensen die goed kunnen zingen en er misschien zelfs ooit professioneel mee aan de slag willen, maar ook voor mensen die juist onzeker zijn over hun zingen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hoef je niet (goed) te kunnen zingen om bij mij op zangles te komen. Daar is nou juist de zangles voor :-).
  • Iedereen die klassiek wil leren zingen.
  • Acteurs die de mogelijkheden van hun stem willen uitbreiden, al dan niet in combinatie met zingen.
  • Koorzangers die graag individueel stemvorming willen.
  • Zangers met specifieke vragen op het gebied van techniek (over heesheid, meer klank willen, op zoek zijn naar een vrijer geluid, hoogteproblemen etc.)

Stemontwikkeling

Bij zang vind ik het vooral leuk om aan stemontwikkeling te werken, zowel bij pop, musical als klassieke muziek. Ik werk met een heldere methode, die vaak snel resultaat geeft.

Het is altijd weer bijzonder als stemmen door bepaalde oefeningen vrijkomen en meer mogelijkheden krijgen. Of dat bijvoorbeeld heesheid verdwijnt.

Ik probeer mensen zoveel mogelijk op hun gemak te stellen, want ik weet hoe spannend het kan zijn om voor een ander te zingen.  Ik ga dan ook helemaal van de wensen van de leerling uit.

Zangles en pianoles

Als een leerling zichzelf kan begeleiden, kan ie thuis ook muziek maken. Dus geef ik, als dat gewenst is, ook les in jezelf begeleiden op piano. Je hoeft hiervoor geen noten te lezen, we werken met akkoordsymbolen (bv A7, Dm etc.). Dit kan ik je redelijk snel leren en dat kan gewoon in de zangles.

Hoe overleef ik

met geschreven door Tessa Stroeken (17 jaar)

Zangles Singersongwriters

Zangles Acteurs

Zangles Koorleden

Muziekschool Ceres

Zangles Utrecht

 

Marjanka Sierevelt - Zangles in Utrecht